Den komplette guide til Mardi Gras: Hvad du behøver at vide om den største fest i Louisiana
Blog

Den komplette guide til Mardi Gras: Hvad du behøver at vide om den største fest i Louisiana

Mardi Gras er en fejring af den sidste dag i karnevalssæsonen. Det sker typisk tirsdagen før askeonsdag, som er en kristen højtid, der markerer begyndelsen af fasten.

Mardi Gras fejres i mange lande, men det er mest kendt som en fest i New Orleans, Louisiana. Mardi Gras blev første gang fejret i Amerika i 1699 af franske bosættere, der boede i det, der skulle blive New Orleans.

Ordet fastelavn betyder "fed tirsdag" og henviser til praksis med at spise rig mad før fasten begynder. Udtrykket "Fed Tuesday" kommer fra traditionen med at spise rigere mad i løbet af denne sidste dag før fasten begynder at gøre bod for alle de overbærende måltider, der nydes i karnevalssæsonen.

Fastelavnsfakta og trivia

Mardi Gras er en festival, der fejres i mange lande rundt om i verden. Det er en fejring af kristen tradition og kultur, med nogle af sine rødder i det gamle romerske hedenskab.

Ordet "Mardi Gras" betyder fedt tirsdag eller "den sidste dag før fastetidens fastetid". Festivalen er også kendt som fastelavn eller pandekagedag. Den første Mardi Gras-parade blev arrangeret af Krewe of Comus den 3. marts 1837 i New Orleans, Louisiana.

Det er blevet spekuleret i, at Mardi Gras kan være en udvikling af den romerske hedenske fejring Lupercalia, som blev afholdt den 13. februar og involverede fertilitetsritualer og ofre for at rense byen og beskytte den mod onde ånder.

Hvad er historien om Mardi Gras?

Mardi Gras er en kristen fest, der finder sted før fasten og bliver observeret i lande som Frankrig, Brasilien og USA.

Mardi Gras har sine rødder i gamle hedenske festligheder, der senere blev tilpasset af kristendommen. Udtrykket "Mardi Gras" kommer fra den franske sætning for "fed tirsdag" eller "fastelavn", som traditionelt var den sidste dag at spise rig mad før fasten.

Hvad er traditionerne for fastelavn?

Traditionen med fastelavn er en fest, der starter på den tolvte nat og slutter på askeonsdag.

Traditionen med fastelavn er en fest, der starter på den tolvte nat og slutter på askeonsdag.

Mardi Gras fejres i mange lande rundt om i verden, men det stammer fra Frankrig.

I Frankrig hedder det "Les Rois de l'Éponge", som kan oversættes til "Svampens Konger". Franskmændene fejrer denne ferie ved at kaste vand efter hinanden og bære kostumer for at forvirre folk om, hvem de er.

De bruger også masker til at skjule deres identitet for andre i denne tid.

Mardi Gras er blevet fejret i århundreder af mange forskellige kulturer over hele verden, med en vis variation i traditioner afhængigt af

Hvordan fejrer folk Mardi Gras i New Orleans?

Mardi Gras er fejringen af afslutningen på karnevalssæsonen. Det er en tid for folk at give slip og have det sjovt før fastelavn.

Mardi Gras-fester i New Orleans kan spores tilbage til 1857, hvor nogle kreolske familier, som var katolske, ønskede at fejre deres Mardi Gras på andre dage end andre katolikker. De fejrede det tirsdag før askeonsdag.

Der er nogle traditionelle fødevarer, der spises under Mardi Gras i New Orleans som kongekage og jambalaya.

Kommentarer lukket til Den komplette guide til Mardi Gras: Hvad du behøver at vide om den største fest i Louisiana

Registreringsnummer 37407739